Kenmerken

De SWN80 is sterk door eenvoud. Het ontwerp voorziet in een werking die al tientallen jaren gebaseerd is op het pompprincipe waarbij grondwater door de pompcilinder opgezogen wordt en vervolgens door de pompbuis naar boven wordt geperst. Dit in tegenstelling tot de pompen waarbij er gebruik gemaakt wordt van een vacuüm. In verband met het vaak diepe (lage) grondwaterniveau in de gebieden waar de SWN80 wordt ingezet is dit ook de enige juiste manier om water te verkrijgen.

De gebruikte materialen voor het ondergrondse deel van de SWN80 zijn zonder meer solide te noemen; enkel hoogwaardig kunststof en roestvast staal worden hiervoor toegepast. De SWN80 is hierdoor in staat om jarenlang probleemloos bodemwater op te pompen. De pomp vraagt geen tot nauwelijks onderhoud. En mocht dit wel nodig zijn dan zijn alle onderdelen blijvend verkrijgbaar bij VRM.

Een uitgebreide installatiehandleiding wordt meegeleverd en montage van de pomp -of vervanging van onderdelen – is relatief eenvoudig te realiseren.

Advies

Boring, plaatsing en technische werking zal niet voor iedereen een bekend vakgebied zijn. Daarom ook bieden wij duidelijke uitleg over de techniek en de ‘do’s en don’ts’. Een eerlijk en helder advies is voor ons een vanzelfsprekendheid. Voor de goede orde; VRM is producent en leverancier van de SWN80. Wij plaatsen de pompen niet en verzorgen ook geen serviceonderhoud.

Installatie

Zo eenvoudig als het werkingsprincipe van de SWN80 is, zo eenvoudig is ook de plaatsing van de pomp. Dat weten ook meerdere bedrijven die bekend zijn met deze materie en al veel van deze pompen op uiteenlopende locaties geplaatst hebben.

Wij adviseren opdrachtgevers altijd om enkel gecertificeerde grondboorbedrijven of bijvoorbeeld bedrijven die ervaring hebben met plaatsing van speeltoestellen en actief zijn in landschapsinrichting, uw SWN80 te laten plaatsen.

Om de pomp goed te plaatsen dient er een gat geboord te worden tot in het grondwaterniveau. Hierin wordt een bronfilter met een binnendiameter van minimaal ø100mm geplaatst. Deze bronfilter dient op maaiveldhoogte omstort te worden met beton waarin het vierkant stalen fundatieframe met wordt geplaatst. Na uitharding van het beton kan de pompinstallatie starten.
Afwerking van het betonnen plateau is naar eigen inzicht te realiseren of volgens eisen van de opdrachtgever.

Wij hebben e.e.a. samengevat in de installatiehandleiding en in het document ‘SWN80 – montage in beeld’.

Winter & vorst

De SWN80 doorstaat met gemak temperaturen tot -20ºC. Er stijgt namelijk altijd warmte op vanuit de bron welke bevriezing voorkomt. Er hoeft dus voorafgaand aan of gedurende de winter geen preventief onderhoud te worden uitgevoerd aan de installatie.

Bezoekadres VRM
Oude Apeldoornseweg 36
NL-7333 NS Apeldoorn

T +31 (0)55 - 533 54 66
Postadres VRM
Oude Apeldoornseweg 36
NL-7333 NS Apeldoorn

E info@vrm.nl